Mijn naam is Bianca Jansen en in 2018 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de opleiding Voeding & Diëtetiek dacht ik al na over het opzetten van een eigen praktijk en in oktober 2019 heb ik, na mijn verhuizing naar Winterswijk, deze stap gezet. U kunt dus bij mij terecht als u een diëtist in Winterswijk zoekt. 

Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen bij een eerstelijns diëtistenpraktijk, dit vond ik ontzettend leuk en tijdens deze stage begon het steeds meer te kriebelen om als diëtist aan het werk te gaan. Het leuke aan mijn beroep vind ik de combinatie van voeding met de verschillende ziektebeelden. Ik vind het heel interessant om te zien dat voeding een groot effect heeft op de gezondheid en dat iemand zich zo snel beter kan voelen met soms slechts kleine aanpassingen in het voedingspatroon. Ook vind ik het erg leuk dat er zo veel verschillende doelgroepen voorbij komen in een diëtistenpraktijk: van jong tot oud en van heel stil tot heel spraakzaam. Dit zorgt ervoor dat het gesprek met de cliënt alle kanten op kan gaan en dat maakt het werk uitdagend.

Verder vind ik het erg leuk om kinderen te begeleiden, daarom heb ik in januari 2021 de Post-hbo Kindervoeding en Kinderdiëtetiek afgerond. Het leukste aan de begeleiding van kinderen vind ik dat kinderen zo leergierig zijn en graag willen veranderen. Je kunt ze sneller nieuwe dingen leren omdat ze nog niet zo gewend zijn aan hun oude eet- en leefpatroon. Juist de afwisseling in mijn beroep tussen kinderen en volwassenen maakt het werk leuk en uitdagend.

In mijn vrije tijd vind ik het heel leuk om uitgebreid te koken en nieuwe dingen op dit gebied uit te proberen. In mijn blog zal ik dan ook zo nu en dan nieuwe recepten met jullie delen.