Recept: Zomerse couscous

In het voorjaar hebben wij een kruidentuintje gemaakt en sinds een paar weken kunnen we onze eigen verse kruiden hiervan gebruiken. Geloof me, dit maakt het eten nog zo veel lekkerder! Een kruidentuin klinkt misschien als veel werk, maar dit valt reuze mee. Het is een kwestie van zaaien of planten en daarna vaak water geven, en als je geluk hebt kun je dan zo de kruiden plukken die je wil uit je eigen tuin. En het is veel goedkoper dan de kruidenplantjes uit de supermarkt! In dit recept gebruik ik heerlijke verse basilicum, om wat frisheid aan het gerecht te geven. Lekker!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gram volkorencouscous
  • 1 grote ui
  • 1 (punt)paprika
  • 200 gram kipfilet
  • 1 (gele) courgette
  • Scheutje olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Citroensap
  • Handje verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • 1x Wokpan
  • 1x Kookpan
Bereidingstijd:

15-20 minuten

Bereidingswijze:

Snijd de ui, paprika, courgette en kipfilet in kleine stukjes. Zet de wokpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie en fruit hierin de ui. Bereid ondertussen in de kookpan de couscous volgens de verpakking. Als de ui bruin is, voeg je de kipfilet toe. Bak dit op middelhoog vuur zodat de kip gaar wordt. Voeg dan ook de courgette en paprika toe en breng op smaak met wat kerriepoeder en paprikapoeder. Zodra de couscous klaar is, schep je dit door de groente en kip heen. Dien de couscous op en strooi er wat citroensap overheen en een beetje verse basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Geef een antwoord