Recept: Zelfgemaakte ovengroente

Tegenwoordig heb je bij verschillende supermarkten ovengroente te koop. Heerlijk, maar ook best prijzig! Maar ovengroente kun je natuurlijk ook prima zelf maken. Je bent wel even wat langer bezig, maar het is minstens net zo lekker!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 uien
  • 3 kleine of 2 grote winterpenen
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
  • 1 puntpaprika (of 2 gewone paprika’s)
  • 2 speklapjes
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Rozemarijn
  • (Zee)zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Dunschiller
  • Bakplaat + bakpapier
  • Koekenpan
Bereidingstijd:

15 minuten + 30 minuten oventijd

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de penen en eventueel de zoete aardappel met de dunschiller. Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Snijd dan ook de winterpenen en paprika(‘s) in plakjes van ongeveer 1 cm breed. Pel de uien, snijd ze door midden en vervolgens alleen in de lengte zodat je halve ringen krijgt. Doe alles bij elkaar in een schaal en doe er wat olijfolie bij. Breng op smaak met paprikapoeder, rozemarijn, zout en peper en hussel het door elkaar. Doe de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven. Breng ook de speklapjes op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, zeezout en peper en bak deze, 5 minuten voordat de groenten klaar zijn, op de koekenpan gaar en knapperig. Haal de groenten uit de oven en serveer met de speklapjes, eet smakelijk!

Geef een antwoord