Recept: Vegetarische pasta met kaassaus en spinazie

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees! Hierbij kan een lekker vegetarisch recept natuurlijk niet ontbreken. Wie zegt dat een maaltijd zonder vlees niet lekker kan zijn? Eerlijk gezegd misten wij het vlees niet eens in dit gerecht!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 160 gram tagliatelle
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Klein bakje crème fraiche
  • 1 à 2 handjes geraspte kaas
  • Scheutje melk
  • Nootmuskaat
  • 2 handjes pijnboompitjes
  • Peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • 1 kookpan
  • Klein koekenpannetje
  • 1 steelpan
  • 1 wokpan
Bereidingstijd:

Ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze:

Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en halveer de cherrytomaatjes. Zet het koekenpannetje op laag vuur en doe hier de pijnboompitjes in. Hussel deze steeds goed door tot ze bruin zijn en doe ze dan in een schaaltje (als je ze in het hete pannetje laat zitten, kunnen ze nog aanbranden). Zet ondertussen de kookpan met water op voor de pasta. Doe de crème fraiche samen met de geraspte kaas en een scheutje melk in een steelpan. Zet deze op laag vuur en roer het goed door. Wok ondertussen de spinazie even in de wokpan en doe dit ook in een schaaltje. Als het water kookt, doe je de tagliatelle in de kookpan.

Als het goed is begint de kaassaus inmiddels al een beetje vorm te krijgen. Doe hier wat peper en nootmuskaat bij naar smaak. Als je de kaassaus liever wat dunner wil, voeg dan nog een scheutje melk toe. Voor een wat dikkere saus kun je wat meer kaas toevoegen. Verhit ondertussen een beetje olie in de wokpan en bak hierin de tomaatjes en de bosui. Als de tagliatelle klaar is, giet je deze af en voeg je deze bij de tomaatjes en bosui. Doe ook de kaassaus en de spinazie erbij en hussel het geheel door. Verdeel de pasta over 2 borden en strooi de pijnboompitjes erover. Eet smakelijk!

Geef een antwoord