Recept: Vegetarische lasagne

Lasagne is heerlijk in de koude wintermaanden. Hier een recept voor een vegetarische variant. Ik heb aubergine gebruikt, dat heeft een beetje een vlezige structuur waardoor je het vlees eigenlijk helemaal niet mist! Mijn vriend is een echte vleesliefhebber en had zelfs helemaal niet door dat er geen vlees in zat. Nog een voordeel is dat je er met zijn tweeën wel 2 keer van kunt eten. Laat de helft van de lasagne dan in de ovenschaal zitten en zit dit in de koelkast. Warm het de volgende dag (of nog een dag later) weer op door hem met zilverfolie zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) te zetten.

Ingrediënten:
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • 7 à 8 volkoren lasagnebladen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 paprika naar keuze
  • Pakje tomatenpassata
  • Klein bakje crème fraîche (125 g)
  • Klein zakje geraspte kaas (30+)
  • Peper
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • 1 wokpan
  • 1 grillpan
  • Ovenschaal
Bereidingstijd:

20-30 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten oventijd

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de tomatensaus. Snijd hiervoor de uien, knoflook en paprika fijn. Doe de uien en knoflook in de wokpan met wat olie en fruit dit. Doe dan de paprika erbij en bak deze nog 1-2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenpassata toe en laat het op middelhoog vuur even doorkoken. Doe dan ook de crème fraîche erbij en roer alles door elkaar. Laat dit nog even op staan terwijl je met de aubergine aan de slag gaat.

Snijd ondertussen de aubergine in repen en laat deze in een grillpan met hete olijfolie (of zonnebloemolie) bakken. Draai om als de aubergine een grillmarkering krijgt en grill ook de andere kant. Als ook aan de andere kant een grillmarkering te zien is haal je ze uit de pan en leg je ze op een bord. Verwarm dan de oven voor op 180 graden.

Vervolgens, als alle onderdelen klaar zijn, vet je een ovenschaal in en doe je er een laagje tomatensaus in. Daarna een laagje auberginerepen, een laagje lasagnebladen, een laagje tomatensaus, een laagje auberginerepen, een laagje lasagnebladen, een laagje tomatensaus en ten slotte wat geraspte kaas (naar eigen smaak). Zet de ovenschaal in de oven en laat de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar worden. Eet smakelijk!

Geef een antwoord