Recept: Tagliatelle met gerookte zalm en spinazie

Heb je hem weer, de combinatie zalm en spinazie. Maar het is ook gewoon een hele goede combinatie! Het makkelijke met spinazie à la crème is dat je meteen een romig sausje hebt bij je pasta. Ideaal!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gram tagliatelle
  • 400 gram spinazie à la crème
  • 2 uien
  • 3 kleine of 2 grote teentjes knoflook
  • 200 gram gerookte zalm
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • 1x wokpan
  • 1x kookpan
Bereidingstijd:

20 minuten

Bereidingswijze:

Vul de kookpan met (heet) water en zet deze vast op het vuur. Snijd de uien en knoflook fijn en doe deze in een bakje. Snijd dan ook de gerookte zalm in stukjes. Zodra het water kookt, voeg je de tagliatelle toe en kook je deze zo lang als op de verpakking staat. Fruit ondertussen in de wokpan de uien en knoflook in een scheutje olijfolie. Als de uitjes en knoflook bruin zijn, voeg je de zalm toe. Roer het geheel wat door en doe dan ook de spinazie erbij. Hussel het door elkaar en warm de spinazie goed op. Als de tagliatelle gaar is, giet je deze af en voeg je deze bij de saus. Roer alles door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper. Eet smakelijk!

Geef een antwoord