Recept: Risotto met knoflookgarnalen

Als je van garnalen en risotto houdt, moet je deze combinatie zeker eens proberen! Het gerecht is lekker fris door de spinazie en cherrytomaatjes en de knoflookgarnalen maken het helemaal af. Heerlijk! Let er wel op dat je de garnalen niet te lang bakt, dan worden ze rubberig en dat is niet lekker!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gram risottorijst
  • 200 gram diepvries knoflookgarnalen (ontdooid)
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 150 gram verse spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 liter water
  • 2 blokjes visbouillon
  • Peper
  • Zout
  • Evt. een beetje citroensap
Benodigdheden:
  • 1x kookpan
  • Vergiet
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • 1x koekenpan
  • 1x wok
  • Soeplepel
Bereidingstijd:

Ongeveer 40 minuten

Bereidingswijze:

Snij de uien fijn en halveer de cherrytomaatjes. Zet ondertussen de kookpan op het vuur met 1 liter water en de bouillonblokjes en breng deze aan de kook. Zet de wokpan ook op het vuur en wok hierin de spinazie, laat deze vervolgens in een vergiet uitlekken. Doe wat olie in de wokpan en fruit hierin de ui. Als de ui lekker bruin is, voeg je de risotto toe en laat je deze een paar minuten mee bakken tot deze glazig wordt.

Haal de kookpan met bouillon van het vuur zodra deze kookt. Als de risotto glazig is geworden, voeg je wat bouillon toe tot deze onder staat en laat je deze pruttelen. Voeg iedere keer weer wat bouillon toe als de bouillon is opgenomen en doe na ongeveer 20 minuten de cherrytomaatjes erbij. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is en blijf het geheel ondertussen roeren. Bak in de koekenpan ook de garnalen met wat olijfolie, zout en peper gaar (dit duurt ongeveer 3 minuutjes). Roer de spinazie door de risotto. Verdeel de risotto en de garnalen over 2 borden en doe eventueel nog wat citroensap over de risotto. Eet smakelijk!

Geef een antwoord