Recept: Pasta pesto met bloemkool

In de zomer deelde ik al een lekker recept voor pasta pesto. Deze met bloemkool is een heerlijke winterse variant! Wij eten regelmatig bloemkool, maar het lastige met 2 personen is dat je vaak veel bloemkool overhoudt. Wij gebruiken vaak de helft voor een lekker pasta- of rijstrecept en de andere helft maken we een heerlijke bloemkoolsoep van. Recept voor de soep volgt binnenkort!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gram hamlappen
  • 160 gram volkorenpenne
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve bloemkool (ongeveer 400-450 g)
  • Half potje groene pesto
  • Peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • 2 kookpannen
  • 1 wokpan
Bereidingstijd:

Ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze:

Snijd de halve bloemkool in roosjes (de andere helft kun je nog 1 a 2 dagen in de koelkast bewaren in vershoudfolie). Snijd dan ook de ui, knoflook en hamlappen in stukjes. Doe water in de kookpan met de bloemkool en zet deze op het vuur. Zet ook de andere kookpan op het vuur met water en voeg, als het water kookt, de penne toe. Doe wat olie in de wokpan en zet deze op hoog vuur. Fruit de ui en knoflook hierin en voeg daarna de stukjes hamlap toe. Als de bloemkool beetgaar is, giet je deze af. Vervolgens voeg je de pesto toe aan de wokpan, zet je het vuur lager en roer je het geheel een paar minuten goed door. Doe dan ook de bloemkool erbij en hussel het door elkaar. Giet de penne af als deze gaar is en doe deze ook in de wokpan. Hussel alles door elkaar, breng het geheel op smaak met wat peper en eet smakelijk!

Geef een antwoord