Recept: Pasta met spinazie en kipdij

Iedereen is het er vast over eens dat kipdijfilet toch veel lekkerder is dan kipfilet. Jammer dat het zo veel duurder is! Als je het dan een keer koopt, gebruik het dan natuurlijk voor een heerlijk recept zoals dit!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 180 gram (volkoren)pasta
  • 200 gram kipdijfilet
  • 400 gram spinazie à la crème
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Handje pijnboompitjes
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Koekenpan
  • Wokpan
  • Kookpan
Bereidingstijd:

Ongeveer 20 minuten

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat de spinazie à la crème ontdooid is als je begint met koken. Zet de kookpan met water op voor de pasta. Snijd ondertussen de uien en knoflook in kleine stukjes. Snijd dan ook de kipdijfilet in blokjes. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en kook dit gaar volgens de verpakking. Fruit de ui en knoflook in de wokpan met wat olie. Voeg de kipdijfilet blokjes toe en bak dit op middelhoog vuur tot de kipdijfilet goudbruin en gaar is. Bak ondertussen de pijnboompitjes in de koekenpan (zonder olie!) goudbruin. Voeg de spinazie toe aan de wokpan en laat het geheel sudderen tot de spinazie goed heet is. Voeg de pasta toe aan de saus en hussel het geheel door elkaar. Vervolgens verdeel je de pasta over 2 borden en strooi je er wat pijnboompitjes overheen. Maak op smaak met zout en peper, eet smakelijk!

Geef een antwoord