Recept: Pasta carbonara met veel groente

Pasta carbonara is een heel bekend gerecht, pasta met een romige kaassaus en spekjes/bacon. Normaal gesproken dus niet super gezond, omdat er bijna geen groente door zit. Maar je kunt het natuurlijk heel makkelijk een stuk gezonder maken door veel groente toe te voegen!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gram tagliatelle (of andere pasta)
  • 1 bakje gerookte spekjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Scheutje olijfolie
  • 1 courgette
  • 5 eidooiers
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
Benodigdheden:
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Kom
  • Garde
  • 1x wokpan
  • 1x kookpan
Bereidingstijd:

Ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze:

Zet vast een kookpan met water op voor de pasta. Snijd ondertussen de champignons en de courgette in stukjes. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je dit zo lang als op de verpakking staat. Bak in de tussentijd in de wokpan in een scheutje olijfolie de spekjes goudbruin en knapperig. Voeg dan de champignons toe, hussel het door en laat het nog 2 minuutjes bakken.

Doe ondertussen de eidooiers, de slagroom en de geraspte kaas bij elkaar in de kom en kluts dit met de garde door elkaar tot een egale saus. Voeg dan de courgette toe aan de spekjes en champignons en laat dit ook een minuutje bakken. Zet het vuur heel laag en voeg dan de saus toe aan het spekjes en groentemengsel. Zorg dat het niet pruttelt, anders raakt de saus in de schift. Hussel het geheel door elkaar en voeg dan ook de pasta toe als dit gaar is. Eet smakelijk!

Geef een antwoord