Recept: Maaltijdsalade met makreel

Niets is zo lekker met dit warme weer als een zelfgemaakte maaltijdsalade. Bij de supermarkt zijn ook maaltijdsalades te koop, maar hier zit vaak veel pasta bij en de stukjes zalm/kip/etc. zijn bijna niet weer te vinden in die enorme berg sla. Het is dus niet alleen lekkerder om het zelf te maken, omdat je zelf de verhoudingen kan bepalen wordt het ook een stuk gezonder! Deze maaltijdsalade is ook nog eens koolhydraatarm, voor de liefhebbers onder ons.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • Bakje cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 200 gram sla
  • 200 gram gerookte makreel
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • 1x Koekenpan
  • 2x Kookpan
  • Grote schaal/kom
Bereidingstijd

Ongeveer 20 minuten

Bereidingswijze:

Punt de sperziebonen en halveer ze, doe ze dan in een kookpan met water. Zet deze op het vuur. Zet ook een kookpan met water op voor de eieren. Zodra het water voor de eieren kookt, voeg je deze toe en laat je deze ongeveer 5,5 minuut koken (dan worden ze half zacht, voor hardgekookte eieren kook je ze 7 à 8 minuten). Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, zet dan het vuur van deze pan uit.

Zodra de boontjes gaar zijn, giet je ze af en laat je ze in een vergiet afkoelen (evt. spoel je ze eventjes met wat koud water, dan koelen ze sneller af). Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd dan ook de makreel in stukjes. Doe de sla in de kom en voeg alle andere ingrediënten erbij. Doe er nog een scheutje olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Geef een antwoord