Recept: Ketjap-noodles met zalm en broccoli

Wist je dat je van de broccoli niet alleen de roosjes, maar ook de stronk kunt eten? Je hoeft alleen het buitenste schilletje eraf te snijden (dit wordt erg taai als je het kookt/roerbakt) en de rest van de stronk kun je gewoon in stukjes snijden en mee koken/roerbakken. Een makkelijke manier dus om meer groente binnen te krijgen, zonder dat je extra geld kwijt bent.

Ingrediënten voor 2 personen: 
  • 200 gram volkoren-noodles
  • 1 broccoli
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Ketjap
  • 2 stukken/200 gram verse zalm
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden: 
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • 2x wokpan
  • 1x kookpan
  • Oven
Bereidingstijd:

20-25 minuten

Bereidingswijze: 

Vul de kookpan met (heet) water en zet deze vast op het vuur. Snijd de knoflook fijn en de ui grof. Snijd de broccoli in stukjes. Ook de stronk kun je gebruiken, snijd hiervan de schil eraf en snijd dan het middenstuk ook in stukjes. Zodra het water kookt voeg je de broccoli hieraan toe. Zet dan ook voor de noodles alvast een kookpan met water op.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal voorzichtig de huid van de zalm eraf met een scherp mes, zorg ervoor dat er zo min mogelijk van de zalm mee komt op de huid. Snijd de rest van de zalm in stukjes en marineer deze in wat ketjap. Als de broccoli gaar is, giet je deze af en zet je deze even aan de kant met de deksel op de pan. Schraap de zalmhuidjes helemaal schoon zodat er geen vet meer op zit, hierdoor worden ze extra knapperig. Als het velletje schoon is, leg je hem met de bovenkant naar boven op een velletje bakpapier op de bakplaat. Bestrooi de huidjes met (zee)zout en bak ze in de oven in 10 minuten krokant.

Zodra het water kookt, voeg je de noodles toe en kook je deze zo lang als op de verpakking staat. Fruit ondertussen in de wokpan de uien en knoflook in een scheutje olijfolie. Als de uitjes en knoflook bruin zijn, voeg je de zalm toe en giet je er nog een scheutje ketjap bij. Voeg dan ook de broccoli toe. Als de noodles gaar zijn, giet je deze af en voeg je deze bij de saus. Hussel het geheel door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper. Dien de noodles met groente en zalm op en leg de zalmhuid er bovenop. Eet smakelijk!

Geef een antwoord