Recept: Griekse yoghurt met appel en zelfgemaakte granola

Veel mensen hebben moeite met ontbijten, vaak hoor ik ook van cliënten dat ze gewoon geen brood kunnen eten ’s morgens. Nu zijn er tegenwoordig natuurlijk ook veel andere opties voor het ontbijt dan brood. Yoghurt is een alternatief wat vaak gebruikt wordt als ontbijt. Ik merk wel dat veel mensen toch vastlopen in wat ze door hun yoghurt moeten doen, om er een beetje smaak aan te krijgen. In de supermarkt zijn er veel soorten muesli, cruesli en granola te vinden, maar is dit wel allemaal gezond? Daarom deel ik vandaag een super simpel recept voor zelfgemaakte granola met jullie. Dit combineer ik zelf vaak met Griekse yoghurt, appel en kaneel.

Ingrediënten:
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 appel
  • Kaneel
  • 4 eetlepels havermout/havervlokken
  • Handje ongezouten noten
  • Scheutje olijfolie
Benodigdheden:
  • Schaaltje
  • Dunschiller + mesje
  • Klein koekenpannetje
  • Snijplank
  • Scherp mes
Bereidingstijd:

10 minuten

Bereidingswijze:

Doe de Griekse yoghurt in het schaaltje, schil de appel (indien gewenst) en snijd deze over de yoghurt in stukjes. Doe hier naar smaak wat kaneel overheen. Zet het koekenpannetje met een scheutje olie op laag vuur en wacht even tot deze heet is. Voeg de havermout toe aan het pannetje en hak ondertussen de noten in stukjes. Roer de havermout door en voeg dan de gehakte noten toe aan het pannetje. Blijf dit door roeren tot de havermout een beetje bruin wordt. Strooi de inhoud van het pannetje dan over de yoghurt heen. Eet smakelijk!

Geef een antwoord