Recept: Gevulde paprika’s

Laatst deelde ik al een recept van gevulde courgette, maar gevulde paprika’s zijn ook heel erg lekker! Vind jij het ook altijd zo lekker als rijst eerst gekookt is en daarna opgebakken zodat het lekker knapperig is? Dat is in dit recept ook het geval, omdat het in de oven is geweest. Heerlijk!

Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 paprika’s
  • 200 g gehakt
  • 150 g rijst
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • Geraspte (parmezaanse) kaas
Benodigdheden:
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Bakplaat + bakpapier
  • Wokpan
  • Kookpan
Bereidingstijd:

15 minuten + ongeveer 30 minuten oventijd

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet ondertussen een kookpan met water op en voeg de rijst toe als het water kookt. Snijd de paprika’s door midden en haal de kern eruit. Leg deze op de bakplaat met bakpapier. Snijd ook de knoflook en ui in kleine stukjes. Zet de wokpan op het vuur met wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Als het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes toe. Giet de rijst af als het gaar is en doe dit ook in de wokpan. Hussel het geheel door elkaar en vul dan de paprika’s met het rijst-gehakt mengsel. Strooi er wat geraspte (parmezaanse) kaas over en zet ze dan in de oven. Na ongeveer 30 minuten zijn ze bruin en gaar. Eet smakelijk!

Geef een antwoord