Recept: Gele curry

Wij eten regelmatig curry, maar tot nu toe hadden we alleen nog maar groene of rode curry gehad. Nu kwam ik bij de Lidl een soort boemboe voor gele curry tegen, waarbij je geen kokosmelk toe hoeft te voegen. Die hebben we maar eens geprobeerd. Heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gram (zilvervlies)rijst
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 cherrytomaatjes
  • Scheutje olijfolie
  • Boemboe gele curry (Lidl)
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • 1x Wokpan
  • 2x Kookpan
Bereidingstijd:

Ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze:

Snijd de ui in stukjes, punt de boontjes en halveer deze. Halveer ook de cherrytomaatjes. Zet beide kookpannen op met water. Snijd vervolgens ook de kip in stukjes. Als het water kookt, voeg dan de sperzieboontjes toe aan de ene kookpan en de rijst aan de andere. Zet de wokpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Zodra de olie heet is, voeg je de ui toe. Fruit deze en doe dan de kipfilet erbij. Hussel het door en als de kip bruin en gaar is, voeg je ook de cherrytomaatjes toe. Bak het geheel even door. Doe vervolgens de boemboe erbij en zet het vuur wat lager. Laat de saus nog 2 minuutjes pruttelen. Als de rijst en de boontjes gaar zijn, giet je beide af. Doe de boontjes bij de saus en serveer de rijst apart. Eet smakelijk!

Geef een antwoord