Recept: Cannelloni met gehakt

Wederom een recept met spinazie, maar heel anders dan het vorige! Cannelloni lijkt best wel op lasagne, alleen zijn het rolletjes waar je de vulling in kan doen in plaats van plakjes waar je de vulling tussen moet scheppen. Hierdoor kost het wel wat meer tijd dan het maken van lasagne, maar het is heerlijk!

Tip: heb je te veel gemaakt? Warm het dan (in de ovenschaal is het makkelijkst) in de oven op. Doe wat aluminiumfolie over de schaal en na ongeveer 30-40 minuten op 180 graden is de cannelloni weer opgewarmd.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 400 gram verse spinazie (gewassen)
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 kleine uien of 1 grote ui
  • 12 rolletjes cannelloni
  • Blikje tomatenblokjes
  • Geraspte kaas
  • Scheutje olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Ovenschaal
  • 1x Wokpan
  • 1x Kookpan/Steelpan
Bereidingstijd:

30 minuten + 30-40 minuten oventijd

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui(en) in kleine stukjes. Doe wat spinazie in de wokpan en wok dit tot het geslonken is, leg het dan op een bord of in een schaal. Herhaal dit tot alle spinazie gewokt is en zet de spinazie eerst opzij. Doe een scheutje olijfolie in de wokpan en fruit hierin de ui(en). Voeg dan het rundergehakt toe en bak dit rul. Doe ondertussen de tomatenblokjes in de kookpan/steelpan en breng het rustig aan de kook. Voeg wat Italiaanse kruiden eraan toe en roer het door. Als het gehakt gaar is, voeg je de spinazie toe en hussel je het geheel door. Zet het vuur van beide pannen nu uit.

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie of boter. Schep er dan de helft van de tomatensaus in en verdeel dit over de bodem. Vul de rolletjes cannelloni met het spinazie-gehakt mengsel en leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Ze mogen wel tegen elkaar aan liggen maar niet op elkaar. Als de gehele ovenschaal gevuld is met de cannelloni, schep je de andere helft van de tomatensaus erover en verdeel je dit over de rolletjes. Strooi er wat geraspte kaas over en zet hem dan in de oven. Na ongeveer 30-40 minuten is hij klaar, je kunt checken of de cannelloni gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Let er ook op dat de kaas niet te donker wordt, als dit wel het geval is kun je wat aluminiumfolie over de schaal doen zodat de kaas niet verbrandt. Eet smakelijk!

Geef een antwoord