Recept: Bloemkoolsoep met spekjes

Hierbij dan toch nog het langverwachte recept voor de bloemkoolsoep. Dit is een heerlijk romige soep en heeft door de toevoeging van de spekjes weinig zout nodig. Aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • Halve bloemkool (ongeveer 400-450 g)
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • Half pakje/flesje kookroom
  • Tijm (gedroogd of vers)
  • Peterselie (gedroogd of vers)
  • Peper naar smaak
  • 1 bakje gerookte spekblokjes
  • Scheutje olijfolie
Benodigdheden:
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • 1 soeppan/grote kookpan
  • 1 (kleine) koekenpan
  • Staafmixer
Bereidingstijd:

Ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze:

Snijd de halve bloemkool in roosjes (de andere helft kun je nog 1 a 2 dagen in de koelkast bewaren in vershoudfolie). Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Snijd dan ook de ui en knoflook in stukjes. Doe olie in de kookpan en bak de ui en knoflook hierin aan. Voeg dan de bloemkool en de tijm toe en bak dit 5 minuten mee. Doe ook de aardappels erbij, het bouillonblokje en 500 ml water en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten doorkoken, totdat de bloemkool en aardappels helemaal gaar zijn. In de laatste 10 minuten bak je de spekblokjes in de koekenpan tot deze lekker knapperig zijn.

Als de aardappels en bloemkool gaar zijn, voeg je de kookroom toe aan de soep en pureer je het geheel met een staafmixer tot een romige soep. Verdeel de soep over 2 soepborden en leg de spekjes er bovenop. Doe er ook wat peterselie over, eet smakelijk!

Geef een antwoord