Recept: Bietjesstamppot met gehaktballetjes

Wie zegt dat je geen stamppot kunt eten in de zomer? Wij houden van stamppot en vinden het zeker geen straf om dit af en toe te eten, ook niet in de zomer. Je moet er gewoon voor zorgen dat je stamppot wat frisser en zomerser wordt. Deze bietjesstamppot is heerlijk voor in de zomer, omdat hij lekker fris wordt door de appel. En hij ziet er natuurlijk ook lekker zomers uit!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram rundergehakt
  • Ketjap
  • 1 geklutst ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Paprikapoeder
  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 2 kleine uien of 1 grote ui
  • 1 appel
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje halfvolle melk
  • Klontje margarine
  • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • 1x Wokpan
  • Scherp mes
  • 1x Koekenpan
  • 1x Stamppotpan/grote kookpan

Bereidingstijd:

Ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze:

Maak eerst de gehaktballetjes door het gehakt, een scheut ketjap, het geklutste ei, de paneermeel en een beetje paprikapoeder door elkaar te kneden en er kleine balletjes van te maken. Schil dan de aardappels, snijd deze in stukken en doe ze in de stamppotpan/grote kookpan met een laag water zodat ze onder staan. Breng de aardappels aan de kook. Snijd dan ook de ui(en) en rode bieten in stukjes. Schil en snijd de appel daarna wederom in stukjes.

Doe een scheutje olijfolie in de wokpan en zet deze op middelhoog vuur. Zodra de olie warm is (je kunt dit bijvoorbeeld checken door een drupje water erin te doen en als de olie heet is dan knettert het een beetje in de pan), fruit je de ui hierin. Zet ondertussen ook de koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en voeg de gehaktballetjes toe als de olie heet is. Als de ui gefruit is, doe je de bietjes in de wokpan en hussel je het een beetje door. Keer de gehaktballetjes regelmatig. Doe ook de appel bij de wokpan en schep het geheel door elkaar.

Als de aardappels gaar zijn, giet je deze af en stamp je deze met een scheutje halfvolle melk en een klontje margarine tot een mooie gladde aardappelpuree. Voeg daarna het bietenmengsel toe en schep het door elkaar met een lepel (niet meer stampen want dan gaat de structuur van de bietjes en de appel verloren). De stamppot kan nu samen met de gehaktballetjes worden opgediend, eet smakelijk!

Geef een antwoord