Recept: Pastasalade met gerookte zalm en mango

Het is ontzettend warm de laatste dagen, en dan is een frisse avondmaaltijd toch wel heel lekker. Hierbij een heerlijk recept voor een pastasalade met gerookte zalm, deze keer met mango. De mango maakt de salade lekker fris en zoetig. Zorg er wel voor dat de mango niet te rijp is, dan overheerst de zoete smaak het gerecht een beetje.

Ingrediënten:
  • 180 gram (volkoren) penne
  • 200 gram sperziebonen
  • Handje pijnboompitjes
  • 2 stengels bosui/salade-ui
  • 1 mango
  • 200 gram gemengde sla
  • 200 gram gerookte zalm
  • Olijfolie
  • Peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • 2x kookpan
  • 1x (kleine) koekenpan
  • Grote schaal
  • Vergiet
Bereidingstijd:

Ongeveer 25 minuten

Bereidingswijze:

Punt de boontjes, halveer ze en breng ze in een kookpan met water aan de kook. Zet de andere kookpan met water ook op en voeg de penne toe als het water kookt. Doe de pijnboompitjes (zonder olie/boter) in het koekenpannetje en bak deze op middelhoog vuur bruin, doe ze dan meteen in een schaaltje zodat ze niet verbranden. Snijd de stengels bosui/salade-ui in stukjes en doe deze alvast in de schaal. Schil de mango en snijd deze in stukjes, voeg dit ook alvast toe aan de schaal. Doe vervolgens de sla erbij. Als de penne en de boontjes gaar zijn, doe je dit in een vergiet en spoel je dit af met koud water. Laat dit nog even uitlekken. Snijd ondertussen de gerookte zalm in stukjes en voeg ook deze toe aan de schaal. Als de penne en de boontjes afgekoeld en uitgelekt zijn, doe je ook deze erbij en hussel je alles goed door elkaar. Strooi vervolgens de pijnboompitjes erover, giet er een scheutje olijfolie bij, breng op smaak met peper en hussel het geheel nog even door. Eet smakelijk!

Geef een antwoord