Fodmap-arm recept: Speltspaghetti met spinazie

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 160 gram speltspaghetti
  • 2 kleine blikjes tonijn
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Bakje lactosevrije crème fraîche
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • 1x Kookpan
  • 1x Wokpan
Bereidingstijd:

Ongeveer 20 minuten

Bereidingswijze:

Snijd de cherrytomaatjes in stukjes en laat de blikjes tonijn uitlekken. Zet een kookpan met water op en vervolgens ook een wokpan met een beetje olijfolie. Doe in delen de verse spinazie in de wokpan totdat de zak leeg is en alle spinazie geslonken is. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en schep dit een minuutje door. Laat de wokpan uitlekken boven de gootsteen (door de spinazie en de tomaatjes zit er veel vocht in). Doe daarna ook de lactosevrije crème fraîche erbij en laat dit een minuutje sudderen. Kook ondertussen de spaghetti gaar in de kookpan. Voeg de tonijn toe aan de groente en laat ook deze even mee sudderen. Giet de spaghetti af als deze gaar is, doe deze bij de wokpan in en roer het geheel door elkaar. Verdeel dit over twee borden en voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Geef een antwoord